header specialismen

Boekelo

Boekelose Stoomblekerij 15
7548 ED Boekelo

Tel: 053 - 428 80 11


Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
07.30 - 19.00 uur
Zaterdag 10.00 - 11.30 uur
boekelo

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Enschede

Gerard Terborghplein 5
7545 BB Enschede

Tel: 053 - 428 80 11
Tel: 053 - 432 47 06

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag:
08.00 - 17.30 uur

enschede


Golffysiotherapie.

Elles Witbreuk en Martijn ter Horst hebben in 2014 met succes de cursus voor Golf-Physio-Trainer en Golf-Physio-Therapeut gevolgd. Deze werd door de GPA, (Golf Physiotherapie Association) o.l.v. Wim van Lier, inspanningsfysioloog en bewegingswetenschapper op de PGA (Professional Golf Association) in samenwerking met Jim van Heuven Staereling aangeboden. Voor de begeleiding van blessures in de golfsport of als u klachten wilt voorkomen door te leren wat u zelf aan core-stability kunt doen of gewoon om wat golfspecifieke oefeningen te leren kunt u contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Lekker een middagje golf gespeeld. Soepel door de baan gelopen en leuke gesprekjes gehad met uw medespelers. Even snel de bunker aangeharkt, ondanks uw chronische aandoening. Tijdens het swingen, chippen en putten bent u volledig bevangen door het spelletje en vergeet soms zelfs de pitching wedge, die u naast de green had gelegd, mee te nemen na het uitholen. Tot het moment dat u last krijgt van een zeurende enkel of knie, pijn in de onderrug of uw chronische aandoening… Herkenbaar?

U vraagt zich af hoe u snel weer alles kunt doen wat u voorheen deed. Of hoe u zich zo goed mogelijk kan voorbereiden op het golf met uw chronische aandoening. De GPA golffysiotherapeut helpt u te (blijven) golfen.
Het herhaald bewegen met steeds weer dezelfde golfswing en daarbij optredende piekbelastingen tijdens de overgang van backswing naar downswing, tijdens impact en de follow-through kunnen te belastend voor het lichaam worden. De pijnvrije swing heeft als kenmerk dat de biomechanische belastingen die optreden tijdens de swing in overeenstemming zijn met de belastbaarheid van de golfer. Daarom is het zaak dat de GPA golffysiotherapeut uw bewegingmogelijkheden test, een individueel golfspecifiek trainingsprogramma opstelt en als het nodig is in samenspraak met de PGA golfprofessional tot een individuele uitgebalanceerde swing komt. Hierdoor ontstaat een combinatie van maatregelen die de meeste garantie geeft op pijnvrij bewegen.

Met de GPA golffysiotherapeut bent u snel weer aan het golfen.