header aanvullende behandelingen

Boekelo

Boekelose Stoomblekerij 15
7548 ED Boekelo

Tel: 053 - 428 80 11


Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
07.30 - 19.00 uur
Zaterdag 10.00 - 11.30 uur
boekelo

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Enschede

Gerard Terborghplein 5
7545 BB Enschede

Tel: 053 - 428 80 11
Tel: 053 - 432 47 06

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag:
08.00 - 17.30 uur

enschede


Prothese aanmeten

Compressie en Mammacare :
aanmeten van borstprotheses, lingerie en badkleding.


Margreet Dik is de mammacare consulente die op afspraak bij ons in de praktijk aanwezig is of bij u thuis komt. Zij is gespecialiseerd in het aanmeten van borstprothesen en de daarvoor bestemde lingerie en badkleding.
Margreet kan ook een drukvest of compressiebeha aanmeten en leveren.
Dit gaat altijd in goed overleg met uw behandelend oedeemfysiotherapeut.

Margreet heeft een uitgebreid assortiment als basisvoorraad bij zich. U kunt verschillende modellen protheses en lingerie passen om een zo goed mogelijke gelijkenis met de andere borst te creëren in vorm en gewicht.
De meeste prothesen zijn gemaakt van siliconenmateriaal. Dit materiaal neemt gemakkelijk en snel de lichaamswarmte aan waardoor optimaal draagcomfort wordt gegarandeerd.

Er zijn verschillende prothesen:
-de gewone prothese
-de lichtgewicht prothese
-de contact-of plakprothese
-zwemprothese
-deelprothese (na borstsparende operaties)

Voor het beste resultaat is het dragen van een goed passende beha erg belangrijk. Een prothesebeha ziet er net zo uit als een gewone beha maar heeft in de cups ingenaaide hoesjes die de prothese op de juiste plaats houden. Verder hebben ze vaak wat bredere schouderbanden om een betere drukverdeling te krijgen. Dit is belangrijk bij het voorkomen en bestrijden van lymfoedeem. Net zoals wat bredere zij- en rugpanden. Dat betekent niet dat ze er minder modieus uitzien. Ook prothesebeha’s zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, merken en modieuze kleuren.
Dit geldt ook voor badkleding: bikini’s, tankini’s en badpakken met bijpassende pareo’s.


Margreet Dik is aangesloten bij Schmidt Medica Groep en erkend door de Stichting Erkenningregeling Leveranciers Medische Hulpmiddelen.
Dit betekent een garantie voor deskundig advies en goede producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Op aanvraag is er een klachtenformulier beschikbaar.

Schmidt Medica Groep heeft met alle zorgverzekeraars contracten. Uw borstprothese wordt volgens de voorwaarden van uw polis vergoed. Lingerie en badkleding worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn voor eigen rekening. Dit kunt u contant of per pin voldoen.

Meer informatie vindt u op

www.margreetdik.nl
www.amoena.com
www.borstprothese.nl
www.basko.info
www.borstkanker.nl