Fysiotherapie Boekelo & Enschede-Zuid

Onze fysiotherapeuten in Boekelo en Enschede-Zuid hebben zich gespecialiseerd in het behandelen van klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Deze klachten kunnen ontstaan als gevolg van een aandoening of ziekte, door een verkeerde houding of beweging, een sportblessure, werk, te weinig beweging of door het ouder worden. Uw fysiotherapeut onderzoekt de klacht, adviseert en behandelt zodat u uw bezigheden, werk, sport en het dagelijks leven zo goed mogelijk kunt voortzetten.

Contact & vestigingen Enschede Zuid Onze specialismen Enschede-Zuid

Specialismen Boekelo & Enschede-Zuid

Wij beschikken binnen onze praktijk over de volgende specialismen:

“Elke behandeling is maatwerk, de patiënt staat hierbij altijd centraal.”

De eerste behandeling

De eerste behandeling bestaat uit een intake in de buurt van Enschede-Zuid en onderzoek waarin u met de fysiotherapeut bespreekt wat de oorzaak en ernst van uw klacht kan zijn. Samen met u wordt een behandelplan opgesteld waarin uw persoonlijke doelen en wensen centraal staan. Elke behandeling is maatwerk. De behandeling kan bestaan uit informeren, adviseren, massage, oefentherapie of gebruik van apparatuur.

Afspraak maken Boekelo of Enschede-Zuid

U kunt zonder verwijzing terecht in onze praktijk (Directe toegankelijkheid fysiotherapie=DTF). Voor het behandelen van bepaalde (chronische) aandoeningen hebben wij een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Wilt u uw identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs en de eventuele verwijzing meenemen tijdens uw eerste bezoek?

Impressie van het Paramedisch Centrum de Bleekerij

Bent u nieuwsgierig naar wat het Paramedisch Centrum de Bleekerij in Boekelo allemaal te bieden heeft, bekijk dan dit filmpje om te zien wat ons centrum zo uniek maakt!

Contact & openingstijden Boekelo (ten zuiden van Enschede)

Boekelose Stoomblekerij 15
7548 ED Boekelo

Makkelijk te bereiken vanaf Enschede-Zuid.

Tel: 053 - 428 80 11

info@fysiotherapie-tieberink.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 7:30 - 20:30
Zaterdag op afspraak.

Het PMC in Boekelo
Het Paramedisch Centrum de Bleekerij in Boekelo is makkelijk te bereiken vanaf Enschede-Zuid.

Contact & openingstijden Enschede (Enschede-West)

Gerard Terborghplein 5
7545 BB Enschede

Tel: 053 - 428 80 11

info@fysiotherapie-tieberink.nl

Openingstijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 08:00 - 18:00
Woensdag: 08:00 - 15:00

Fysiotherapie Enschede

Op beide locaties is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Wat is fysiotherapie? (Regio Enschede-Zuid/West)

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, besef je pas als je ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt.

Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut: de deskundige van ons dagelijks bewegen. Bij hem of haar kun je terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Een behandeling bij een fysiotherapeut duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van je klachten. Dit doet hij door te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan stelt de de fysiotherapeut een behandelplan op en spreekt dit met je door. In de meeste gevallen is dit een advies op maat op basis van de richtlijnen die de beroepsgroep heeft opgesteld.

Oefentherapie in regio Enschede-Zuid

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. En ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek te leren of te ontspannen. Als onderdeel van de behandeling doe je ook vaak zelf oefeningen thuis. Deze oefeningen helpen om je bewust te maken van de beste manier om je te bewegen en om weer vertrouwen te krijgen in het eigen lichaam. Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage en fysiotechniek.

De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leer je voldoende en verantwoord te bewegen. Zo word je je ervan bewust wat wel goed is en wat problemen veroorzaakt. Dit om herhaling of verergering van de klachten te voorkomen. Het is het belangrijk dat je zelf meewerkt aan het verminderen van je klachten door oefeningen te doen.

(Bron: Gezondheidsplein)