Samenwerking met de gespecialiseerde verpleegkundige Anita Sieljes

Anita Sieljes (55 jaar) werkt al 4 jaar als gespecialiseerde verpleegkundige oncologie en palliatieve zorg voor Sensire in de regio Winterswijk. Zij heeft na haar opleiding tot A-verpleegkundige in en academisch ziekenhuis een oncologie specialisatie gevolgd en gewerkt in MST op de afdeling hematologie/oncologie. Ze heeft een leraren opleiding gevolgd, gewerkt als leraar verpleegkunde.

Door rugproblemen was ze gedwongen om haar kennis en vaardigheden anders in te zetten en werd ze bij Sensire aangenomen. Zij begeleid mensen met kanker in de thuissituatie in alle fasen van de ziekte en behandeling. De begeleiding wordt afgestemd op de behoefte van de patiënt. Ze geeft advies aan de patiënt en de omgeving, ze onderhoud contacten met behandelaars, huisartsen en wijkverpleging.

Haar zorg wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en ze valt onder de wijkverpleging. Er is geen verwijzing nodig om haar in te schakelen. Patiënt, familie, huisarts, specialist, wijkverpleging, maar ook wij als oncologie fysiotherapeuten kunnen haar inschakelen. Ook wanneer er sprake is van thuiszorg door een andere instantie (LIVIO, De Posten, Maartje enz) is dit geen belemmering.

Wij zijn heel blij dat we een samenwerking hebben met Anita Sieljes en Sensire. Voor ons is dit een belangrijke schakel en verbetering van de zorg in de eerste lijn.