Trainen onder begeleiding

Het team van Fysiotherapie Tieberink houdt zich niet alleen bezig met de behandeling van lichamelijke klachten, maar ook met het voorkomen ervan.
U kunt aan uw gezondheid en conditie werken onder begeleiding van één van onze fysiotherapeuten of fitnesstrainer. Wij bieden mensen de mogelijkheid op een veilige en verantwoorde manier te werken aan een betere conditie. In onze oefenzaal in Boekelo en Enschede kunt u in groepsverband of individueel trainen.

De trainingen die wij voor u verzorgen zijn erop gericht uw belastbaarheid te verbeteren door training van kracht, lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen. Er wordt gebruik gemaakt van instelbare trainingsapparatuur en oefenmateriaal die het mogelijk maken houdingen en bewegingen specifiek te oefenen en te trainen.

Bij nieuwe deelnemers vindt er eerst een intake plaats waarbij het gezondheidsverleden wordt besproken en een aantal testen wordt uitgevoerd, zoals bepaling vetpercentage en meten van de bloeddruk, de lengte en het gewicht. Ook kijken we naar uw conditie, lenigheid en spierkracht.
Hoe en wat we precies testen is afhankelijk van uw leeftijd, conditie, eventuele klachten en uw trainingsdoel. Indien noodzakelijk vindt er verder fysiotherapeutisch onderzoek plaats.

Alle gegevens gebruiken we om een trainingsprogramma op maat voor u te maken.

De kosten kunt u vinden onder het hoofdstuk tarieven.