Lymphepress, therapie, fysiotherapie Tieberink

Lymfepress

Een lymfepress wordt gebruikt bij de behandeling van lymfoedeem, veneus oedeem en lipoedeem. De lymfepress geeft intermitterende pneumatische compressie. Dit is een apparaat met daarop aangesloten een manchet met luchtkamers. Wij hebben een arm- en beenmanchet, een vestje voor de romp en een broek voor het onderlichaam. 

Contact

Telefoon:
053 – 428 80 11
Whatsapp:
06 – 10 67 85 78

E-mail:

info@fysiotherapie-tieberink.nl

Lymfepress, therapie, fysiotherapie Tieberink

Door de lymfepress wordt lucht in een bepaalde volgorde in deze luchtkamers gepompt. Daardoor ontstaat er een drukgolf die zorgt voor een ondersteuning van de afvoer van het oedeem. Het gebruik van de lymfepress is een aanvulling op de behandeling en wordt altijd in combinatie met de manuele lymfdrainage en oefentherapie toegepast. Het is dus niet een op zichzelf staande therapie. Een behandeling met de lymfepress is niet pijnlijk. De duur van de behandeling is afhankelijk van uw klacht.

Lymfepress, therapie, fysiotherapie Tieberink

Wanneer er een goede indicatie is, kan de zorgverzekeraar een lymfepress vergoeden voor thuisgebruik. Wij kunnen u helpen met het aanvragen van een lymfepress.

Meer informatie over de lymfepress kunt u ook vinden in deze folder.

Heeft u vragen over de lymfepress of wilt u graag een afspraak maken bij één van onze oedeemfysiotherapeuten? Dan kunt u terecht bij Bertine Tieberink, Leonieke Vossebeld, Pauline Wolthuizen, Elles Witbreuk, Laura Kampshof en Niki van Eyck.


Heeft u vragen of wilt u meteen een afspraak plannen?

Neem dan gerust contact op!