Oncologiefysiotherapie, therapie, fysiotherapie Tieberink

Oncologiefysiotherapie

Een oncologiefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van kankerpatiënten. Ze richt zich specifiek op het behandelen van bewegingsproblemen die het gevolg zijn van kanker of de behandeling. Kankerpatiënten kunnen tijdens en na de behandeling te maken krijgen met veel verschillende klachten: stug littekenweefsel, pijn, vermoeidheid, neuropathie, spanningsklachten, stijfheid van gewrichten en spieren, spierzwakte en conditieverlies. Met de juiste behandeling en begeleiding door één of meerdere van onze specialisten kunnen de klachten verminderen of verholpen worden en kan de kwaliteit van leven verbeteren.


“Een oncologiefysiotherapeut levert maatwerk bij het behandelen en begeleiden van kankerpatiënten”

Het is wetenschappelijk bewezen dat het helpt om uw conditie, spierkracht en lenigheid te verbeteren:

  • voor en na een operatie

  • tijdens en na chemotherapie of immunotherapie

  • na bestraling

Contact

Telefoon:
053 – 428 80 11
Whatsapp:
06 – 10 67 85 78

E-mail:

info@fysiotherapie-tieberink.nl

Oncologiefysiotherapie, therapie, Tieberink fysiotherapie

Oncologie fysiotherapie kan worden ingezet in alle fasen van de ziekte. In de behandelfase helpen wij bij het beperken en bestrijden van conditie en krachtverlies en het verlichten van spanningsklachten. Wij informeren over hoe om te gaan met vermoeidheid, pijn en hoe om te gaan met de (veranderde) balans tussen belasting en belastbaarheid. Daarnaast begeleiden wij in de herstelfase bij het verbeteren van conditie, kracht en lenigheid, verbeteren van de belastbaarheid en het hervatten van dagelijkse bezigheden, sport en eventueel werk. Na het afsluiten van uw behandeltraject kunt u blijven trainen onder begeleiding in kleine groepen of uw eigen sport hervatten.

Mensen die te horen krijgen dat genezing niet meer mogelijk is, worden behandeld en begeleid om zo lang mogelijk een actief leven te leiden met zoveel mogelijk kwaliteit van leven. Wanneer het levenseinde nadert, staat het comfort van de patiënt centraal. Ademhalings- en ontspanningsoefeningen kunnen helpen om spanning, benauwdheid en pijn te verminderen. Wij behandelen dan aan huis. Aandacht voor de mantelzorgers en overleg met andere zorgverleners is in deze fase extra belangrijk en wij zullen hier dan ook aandacht aan besteden.

Heeft u vragen over oncologiefysiotherapie of wilt u graag een afspraak maken bij één van onze oncologiefysiotherapeuten? Dan kunt u terecht bij Bertine Tieberink, Leonieke Vossebeld, Pauline Wolthuizen en Laura Kampshof.


Heeft u vragen of wilt u meteen een afspraak plannen?

Neem dan gerust contact op!