Kosten fysiotherapie

Wij hebben een contract met bijna alle verzekeraars.

Fysiotherapie behandelingen worden door veel zorgverzekeraars vergoed uit de aanvullende verzekering. Hoeveel er wordt vergoed is afhankelijk van uw pakket. Er zijn aanvullende verzekeringen die fysiotherapie volledig vergoeden.
Bij bepaalde chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 20e behandeling langdurig vergoed uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden dan vergoed uit uw aanvullende verzekering wanneer u die heeft.
Voor kinderen tot 18 jaar gelden andere regels. Zij krijgen 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering.

Voor meer informatie over vergoedingen voor fysiotherapie kunt u uw eigen verzekeringsvoorwaarden nakijken, navragen bij uw zorgverzekeraar of naar www.defysiotherapeut.com of www.zorgkiezer.nl gaan.

Wanneer uw verzekering de fysiotherapie niet vergoedt, hanteren wij de volgende tarieven.

Prijslijst fysiotherapie 2022

Zitting fysiotherapie 41,00   
Zitting manuele therapie 52,00   
Zitting oedeemtherapie 52,00   
Zitting oncologie fysiotherapie 52,00   
Zitting bekkenfysiotherapie 52,00   
DTF screening 20,00   
Intake en onderzoek na screening 60,00   
Intake en onderzoek na verwijzing 60,00   
Lange zitting 84,50   
Toeslag voor behandeling aan huis 16,00   
Niet nagekomen afspraak of een te laat afgebelde afspraak 25,00   
Rapportage Medisch Adviseur 79,50   
Aanmeten TEK 35,00   

 

Afspraken afzeggen

Bent u niet in de gelegenheid uw afspraak na te komen, dan dient u ons hierover 24 uur van te voren te informeren. Wanneer u de afspraak niet op tijd afzegt kunnen wij u een rekening sturen voor de tijd die we voor u hebben gereserveerd. Uw verzekeringsmaatschappij vergoedt dit niet.
Wij hanteren de betalingsvoorwaarden van de KNGF. Tijdens de eerste afspraak krijgt u van ons de betalingsvoorwaarden en huisregels binnen onze praktijk.

Kosten fysiofitheidsscan

Wanneer er geen indicatie is voor fysiotherapie en u wilt graag komen trainen zijn de kosten van een fysiofitheidsscan €37,50.
Sommige verzekeraars, onder andere Menzis, vergoeden de kosten van een fysiofitheidscan wanneer u aanvullend verzekerd bent (minimaal pakket 2).

Kosten hartslagmeter

Wanneer u een hartslagmeter aan wilt schaffen, kunnen wij u een Polar FS1 leveren die u in de praktijk maar ook thuis kunt gebruiken.

Een hartslagmeter (POLAR FS1) kost € 45,00 inclusief BTW.

Kosten Hatha Yoga

De kosten voor Hatha Yoga zijn € 6,- per les.