Over Fysiotherapie Tieberink

In 1975 begon ik, Bertine Tieberink, aan de opleiding fysiotherapie in Enschede. Ik had eigenlijk geen idee waar ik aan begon. Maar na 44 jaar werken durf ik wel te zeggen dat het beroep bij mij past. Ik begon aan de opleiding omdat ik erg geïnteresseerd was in alles wat met het menselijk lichaam te maken had en het leek mij een boeiend beroep. Na de opleiding werkte ik 14 jaar in een groepspraktijk en in 1993 kreeg ik de kans om zelf een praktijk te starten in een ruimte in een nieuw woon-zorgcomplex op het Zwering; “de Hatteler”. 

Het was heerlijk om je werk uit te kunnen oefenen zoals je zelf denkt dat het goed is. De praktijk groeide en al snel kwam er een collega bij. In 2000 begon het kriebelen en ging ik op zoek naar een specialisatie. In een vakblad stond een nieuwe studie; Fysiotherapie en Oncologie. Dat sprak mij erg aan. In 2003 ben ik gestart met de eerste opleiding tot Oncologiefysiotherapeut in Nederland. In 2008 studeerde ik af. Het onderwerp van mijn afstudeerscriptie werd een missie waar ik mij nog steeds voor inzet. Er is veel zorg voor oncologie patiënten, maar patiënten en verwijzers weten niet welke zorg er is en waar je het beste terecht kunt. 

Om deze zorg aan te bieden, had ik meer ruimte nodig en ik vond een mooie praktijkruimte in het Klokhuys in Boekelo. Wij startten met 2 behandelkamers en een oefenzaal. Na een half jaar bleek dat er inderdaad vraag was naar oncologiefysiotherapie. Er kwamen al snel collega’s bij en de kamers die in het Klokhuys nog vrij waren, huurden wij erbij. Nog meer collega’s, nog meer kamers, meer diensten aanbieden, zoals kousen en protheses en lingerie aanmeten. Een fitnesstrainer ging de groepslessen verzorgen. 

Over Fysiotherapie Tieberink, Bertine Tieberink

Wij merkten dat wij ook andere zaken moesten leren en ontwikkelen. Hoe word je een zakenvrouw en werkgever met meer personeel zonder dat je je missie uit het oog verliest? Wij organiseerden verwendagen voor kankerpatiënten, wij fietsten met 100 mensen mee met de Ride for the Roses om geld in te zamelen voor het KWF. Wij werden lid van de Boekelose Ondernemersvereniging, patiëntenverenigingen, sponsor van BSC Unisson, de hockeydames en de carnaval in Boekelo. 

Veel tijd en aandacht ging ook naar het opbouwen van de contacten met verwijzers, huisartsen en thuiszorg en collega-oncologiefysiotherapeuten in de regio rondom Boekelo, Enschede, Hengelo en Haaksbergen. 

Door de groei werd het Klokhuys te klein en gingen wij op zoek naar een pand waarin wij konden groeien met de praktijk en waar alle disciplines rondom de zorg voor kankerpatiënten en oedeempatiënten onder één dak samenwerken. Korte lijnen, makkelijk overleg, de beste zorg op maat waarbij de patiënt centraal staat. Wij kregen de mogelijkheid om dit te realiseren in een nieuw, nog te bouwen pand op de Bleekerij in Boekelo.

Review fysiotherapie Tieberink

Karin Bussing

Super praktijk!

Super praktijk, korte lijntjes, alles onder 1 dak. Er wordt goed meegedacht. Bij twijfel of ik naar de dokter of het ziekenhuis moet bellen, zijn zij de eerste die ik dan advies vraag. En soms nemen zij zelf contact op om te overleggen. Kom hier al 11 jaar en ben zeer tevreden.
Over Fysiotherapie Tieberink

Het werd mijn levenswerk, mijn missie en nu staat er een prachtig pand; het Paramedisch Centrum “De Bleekerij”. Alle disciplines onder één dak. Het was niet gemakkelijk om de neuzen dezelfde kant op te krijgen en ik heb onderschat wat er allemaal bij komt kijken. Maar tegenslag maakt je sterker, je leert van je fouten en het gaat goed. De fysiotherapie praktijk gebruikt ongeveer 700 m2, wij hebben 2 oefenzalen, 10 behandelkamers, een kantine, een kantoor, een buitenruimte om buiten te kunnen trainen en het team is uitgebreid met meer collega’s, die allemaal een specialisatie hebben waardoor wij altijd de beste behandeling op maat kunnen geven. 

De bovenverdieping wordt gehuurd door verschillende huurders waar wij mee samenwerken. Wij leren van elkaar, er is gezamenlijk overleg, wij hebben samen plezier en wij ondersteunen elkaar. 

Wij hebben een groot netwerk, wij werken samen met de verwijzers in de ziekenhuizen in de regio, huisartsen, praktijkondersteuners, verpleegkundigen, thuiszorg en met collega’s. Wij organiseren verwendagen voor patiënten en zorgen voor lotgenotencontact. Klantvriendelijkheid en deskundigheid zijn speerpunten van ons beleid.

Wij volgen cursussen en met audits hebben wij bewezen dat wij uitstekende kwaliteit leveren en onze zaken op orde hebben. Onze fitnesstrainers werken hard aan het uitbreiden van de activiteiten in de oefenzaal. Wij richten ons niet alleen op behandelen, maar ook op preventie en een gezonde leefstijl. Wij zitten in meerdere netwerken en proberen ook de balans tussen werk en privé goed te houden. Zo langzamerhand leer ik ondernemen met hulp van deskundigen. 

In de eerste lijn lopen wij vooral tegen de problemen aan met een passende en eerlijke beloning van onze uitstekende kwaliteit. Het is lastig, zelfs onmogelijk voor fysiotherapeuten, om te onderhandelen met zorgverzekeraars. De stijgende kosten en geen aanpassing van het tarief is op dit moment de grootste uitdaging.

Wij geloven in ons product en onze manier van werken. Wij letten nog beter op de kosten en het efficiënt werken. De patiënt blijft centraal staan, daar gaat het om bij Fysiotherapie Tieberink. Daar wordt niet op bezuinigd. 

De komende jaren zal ik zelf langzaam een stapje terug doen en zullen jongere collega’s samen met mij de praktijk aansturen. Het is voor mij een voorrecht dat wij samen mijn levenswerk kunnen voorzetten. 

Ons team van fysiotherapie Tieberink

Wie zijn wij?

Klik op de knop hieronder om kennis te maken met het team van tieberink.
Fysiotherapie

Waar kunnen we je mee helpen?

Klik op de knop hieronder om te zien voor welke therapieën u terecht kunt bij Fysiotherapie Tieberink.

Wij zijn aangesloten bij:

algemene informatie fysiotherapie Tieberink

Wij krijgen een 9,2 van onze klanten


Heeft u vragen of wilt u meteen een afspraak plannen?

Neem dan gerust contact op!