Deep Oscillation, fysiotherapie Tieberink, therapie

Deep Oscillation

Deep Oscillation is een behandelmethode die elektrostatische impulsen produceert om trillingen op celniveau te veroorzaken. Dit brengt stilstaand weefsel in beweging en herstelt de natuurlijke trilling van cellen in ons lichaam. Cellen in ons lichaam hebben een natuurlijke trilling, bewegen ze niet dan sterven ze af (degeneratie). Door een trauma kan deze natuurlijke trilling verstoord raken. De Deep Oscillation helpt om de cellen in de juiste trilling terug te brengen waardoor de cel kan herstellen. De behandeling is uniek omdat het van binnenuit werkt, waardoor er met weinig druk kan worden gewerkt en daardoor al vroeg in de revalidatie kan worden toegepast. De elektrostatische impulsen creëren een diep effectieve trilling die tot 8 cm diep in de huid, bindweefsel, vetweefsel, spieren, bloed- en lymfevaten doordringt. Het lichaam herkent de trilling omdat het een lichaamseigen behandelmethode is en absorbeert deze in plaats van af te stoten. De trillingsfrequenties van de Deep Oscillation kunnen worden aangepast aan de behoeften van de patiënt en kunnen helpen bij:


  • pijndemping 

  • ontspanning 

  • verklevingen/littekens

  • vastzittende spieren

  • neuropathieën 

  • lymfoedeem en lipoedeem

  • wonden en postoperatieve nazorg

Contact

Telefoon:
053 – 428 80 11
Whatsapp:
06 – 10 67 85 78

E-mail:

info@fysiotherapie-tieberink.nl

Deep Oscillation, therapie, fysiotherapie Tieberink

De behandeling bevordert de mobiliteit door de spiertonus te verminderen, het metabolisme te optimaliseren en de zenuwfunctie te herstellen. De Deep Oscillation behandelmethode kan in principe door elke therapeut worden toegepast en heeft verschillende toepassingsgebieden, waaronder (sport)blessures, spier- en gewrichtspijn, bandletsel, fibromyalgie, triggerpoints, fibrose en het verbeteren van de mobiliteit. Er zijn geen specifieke contra-indicaties bekend voor deze behandelmethode.Bij fysiotherapie Tieberink behandelen wij lymfoedeem, fibrose en neuropathie na chemotherapie soms met Deep Oscillation als aanvulling op onze reguliere behandelingen. Na radiotherapie kan er fibrose (bindweefselvorming) in het weefsel ontstaan. Door aanvullende behandeling met Deep Oscillation wordt het weefsel zachter en de bewegingsmogelijkheid neemt toe.Patiënten die neuropathie ontwikkelen na chemotherapie geven aan dat de pijnscore vermindert, dat ze de voeten beter kunnen bewegen en lopen minder moeite kost.


Heeft u hierover vragen of wilt u graag een afspraak maken bij één van onze fysiotherapeuten? Een afspraak kunt u eenvoudig online maken. Ook kunt u een mail sturen naar info@fysiotherapie-tieberink.nl of bellen naar 053 - 428 80 11.Heeft u vragen of wilt u meteen een afspraak plannen?

Neem dan gerust contact op!