Oncologiefysiotherapie

Kankerpatiënten kunnen tijdens en na de behandeling te maken krijgen met veel verschillende klachten: stug en pijnlijk littekenweefsel, pijn, vermoeidheid, neuropathie, verminderde conditie, kracht en lenigheid, psychische problemen en een verminderde kwaliteit van leven. Een geregistreerde oncologiefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van kankerpatiënten. Met de juiste behandeling en begeleiding door één of meerdere van onze specialisten kunnen de klachten verminderen of verholpen worden en kan de kwaliteit van leven verbeteren.

“Een geregistreerde oncologiefysiotherapeut levert maatwerk bij het behandelen en begeleiden van kankerpatiënten”

Het is wetenschappelijk bewezen dat het helpt om uw conditie, spierkracht en lenigheid te verbeteren:

  • voor en na een operatie
  • tijdens en na chemotherapie of immunotherapie
  • na bestraling

Wij begeleiden u bij het verbeteren van uw conditie, kracht en lenigheid, verbeteren van de belastbaarheid en het hervatten van uw dagelijkse bezigheden, sport en eventueel werk. Na afsluiten van uw behandeltraject kunt u blijven trainen onder begeleiding in kleine groepen of uw eigen sport hervatten.

Mensen die te horen krijgen dat genezing niet meer mogelijk is, worden behandeld en begeleid om zo lang mogelijk een actief leven te leiden met zoveel mogelijk kwaliteit van leven. Wanneer het levenseinde nadert, staat het comfort van de patiënt centraal. Ademhalings-en ontspanningsoefeningen kunnen helpen om spanning, benauwdheid en pijn te verminderen. Wij behandelen dan aan huis. Aandacht voor de mantelzorgers en overleg met andere zorgverleners is erg belangrijk.