Fascietechnieken, cupping,  therapie, fysiotherapie Tieberink

Fascietechnieken

De fascia is een bindweefsel dat als een dunmazig web alle structuren van het lichaam omsluit. U zou het als het grootste orgaan kunnen zien dat we hebben. Al onze spieren, gewrichten, organen, bloedbanen en het zenuwweefsel zijn doorweven en omgeven door fascie. Het verbindt alles aan elkaar en maakt het lichaam tot een samenhangend, functionerend geheel. Als de fascie ontspannen is en goed voorzien van water kan het lichaam optimaal functioneren. De fascie zorgt er dan voor dat alles makkelijk beweegt en over elkaar glijdt. Het zorgt er voor dat alle bewegingen in het lichaam soepel verlopen.


Door een operatie, bestraling, radiotherapie, trauma, een blessure of langdurige overbelasting, maar zeer zeker ook door stress, kan de fascie onder spanning komen te staan, vast gaan zitten of minder soepel worden. Dit heeft direct gevolgen voor de doorbloeding en functioneren van het geblokkeerde gebied. Wat zich bijvoorbeeld kan uiten in pijn, stijfheid en zelfs een gevoel van benauwdheid als het in de borstkas plaatsvindt.


Het lichaam heeft een zelf herstellend vermogen en zal normaal gezien een dergelijke verstoring weer oplossen. Als dit niet gebeurt door onder andere littekenweefsel of fibrosering, kan met behulp van fascia technieken (van Willie Fourie) dit alsnog herstellen. 


Alle oedeemfysiotherapeuten in onze praktijk zijn bekend met deze technieken en kunnen dit toepassen en gebruiken bij de behandeling.

Contact

Telefoon:
053 – 428 80 11
Whatsapp:
06 – 10 67 85 78

E-mail:

info@fysiotherapie-tieberink.nl

Fascietechnieken, cupping,  therapie, fysiotherapie Tieberink

De Cupping Methode

De Cupping Methode is een techniek die wordt gebruikt om de doorbloeding te stimuleren, spieren te ontspannen en pijn te verminderen. Het wordt uitgevoerd door het plaatsen van glazen, plastic of siliconen cups op de huid en deze vervolgens vacuüm te zuigen. Hierdoor wordt er een vacuüm gecreëerd dat het bindweefsel omhoog trekt. Dit helpt om de verklevingen in het bindweefsel los te maken en de doorbloeding te stimuleren, waardoor het herstelproces wordt versneld. 

De cups kunnen ook worden verplaatst over het gebied van het litteken of bindweefselprobleem om de circulatie te verbeteren en de spanning in de spieren te verminderen. 


Door de Cupping Methode kunnen er tijdens de behandeling blauwe plekken ontstaan op de huid, dit is normaal en gaat meestal na enkele dagen weer weg.


De Cupping Methode is over het algemeen veilig, maar er zijn wel enkele voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen. De behandeling mag bijvoorbeeld niet worden toegepast op een gebied waar de huid beschadigd is, zoals een open wond. Ook dient er bij de behandeling rekening te worden gehouden met het gebruik van bloedverdunners of patiënten met een voorgeschiedenis van bloedingen. Bespreek met uw fysiotherapeut of de Cupping Methode geschikt is voor uw specifieke situatie.

Heeft u vragen over fascietechnieken of de Cupping Methode of wilt u graag een afspraak maken bij één van onze oedeemfysiotherapeuten? Dan kunt u terecht bij Bertine Tieberink, Leonieke Vossebeld, Pauline Wolthuizen, Elles Witbreuk, Laura Kampshof en Niki van Eyck.Heeft u vragen of wilt u meteen een afspraak plannen?

Neem dan gerust contact op!