Zwangerfit en mamafit

Speciaal voor zwangere en net bevallen vrouwen verzorgen wij de cursus Zwangerfit en mamafit. Tijdens deze cursus leer je je veranderende lichaam kennen en goed te gebruiken tijdens je zwangerschap, je bevalling en na de geboorte van je kindje. In deze actieve zwangerschapsbegeleiding waarin verantwoord bewegen en trainen centraal staan, word je begeleid door een opgeleide Zwangerfit docent. Naast het actief bewegen zijn ontspanning en theorie ook een belangrijke onderdelen van Zwangerfit.

Inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit een actief deel en een theoriedeel. Elke week een uur sporten en aan het eind van de les is er aandacht aan de theorie waar alles rond het zwangerschap en bevalling besproken wordt. Onderwerpen die je kunt verwachten zijn onder andere weeën, ontsluiting, persen, pershoudingen en de kraamtijd.

De wekelijkse actieve lessen starten met (buiten) bewegen als warming up en het optimaliseren van je conditie. Daarna is er aandacht voor verschillende oefeningen voor romp, armen, benen en oefeningen die je rug- en bekkenbodemklachten helpen voorkomen of verminderen. Iedere les sluit af met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen, waarin bewustwording van de bekkenbodem centraal staat.

Wanneer starten met Zwangerfit en mamafit

Je kan starten met Zwangerfit vanaf je 12e zwangerschapsweek en doortrainen tot je bevalling. Na de bevalling mag je instromen vanaf 5-6 weken.

Kosten

De kosten zijn 125,- voor een strippenkaart voor 10 keer. Steeds meer aanvullende verzekeringen vergoeden (een deel) van de training. Voor vrouwen die lid zijn van Livio, is er een korting van 10% op het lesgeld.

Lestijden

De lessen worden gegeven op een avond van 20.00 tot 22.00 uur. Een les duurt 1 uur.

Locatie

De Bleekerij, Boekelose Stoomblekerij 15 in Boekelo

Docenten

De lessen worden gegeven door  Ylva Lemmers. Ylva is docente zwangerschapsbegeleiding.

Aanmelden

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden voor de cursus, neem dan contact op met Teesinkbeek Kinderfysio
Tel: 06 – 33 64 94 50 of via info@teesinkbeek-kinderfysio.nl