Fascietechnieken,  therapie, fysiotherapie Tieberink

Manuele therapie

Onze manueel therapeuten in Boekelo hebben zich gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van patiënten met klachten aan de wervelkolom en bewegingsbeperkingen in de gewrichten van de armen en benen.

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een manueel therapeut heeft extra kennis van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam, waarvan de wervelkolom in het bijzonder. Manuele therapie verhelpt of vermindert gewrichtsklachten en (uitstralings)pijn door de wervelkolom of gewrichten te ‘mobiliseren’. Deze vorm van therapie helpt bij klachten als hoofdpijn, rugpijn, nekpijn en schouderpijn.

In het algemeen is manuele therapie bij Fysiotherapie Tieberink geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten.


Onze manueel therapeuten in Boekelo behandelen onder meer de volgende klachten:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom

  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen

  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen

  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn

  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek

  • Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten

  • Heupklachten (zoals bij slijtage)

Contact

Telefoon:
053 – 428 80 11
Whatsapp:
06 – 10 67 85 78

E-mail:

info@fysiotherapie-tieberink.nl

Manuele therapie, therapie, fysiotherapie Tieberink

Intake: snel duidelijkheid

Na een eerste screening bestaat uw eerste afspraak uit twee onderdelen: een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de manueel therapeut vragen over uw klachten; bijvoorbeeld hoe ze zijn ontstaan en wanneer ze toenemen of verminderen.

Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de manueel therapeut uw houding en bewegingen beoordeelt en uw gewrichten onderzoekt. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaken van je klachten zitten. Samen met de patiënt beslist de manueel therapeut of manuele therapie zinvol is. Is dat niet het geval, dan bespreekt de manueel therapeut met de patiënt een aanpak voor de verdere behandeling. Zo heeft u dus meteen na de eerste afspraak duidelijkheid over het vervolg.

Vergoeding

Fysiotherapie Tieberink heeft een contract met bijna alle zorgverzekeraars. Of uw manuele fysiotherapie ook wordt vergoed, is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Er zijn enorm veel zorgverzekeraars met allemaal verschillende polissen. Om zeker te weten of manuele therapie vergoed wordt, zou u dit in uw polisvoorwaarden moeten controleren. Dit kan via www.fysiovergoeding.nl.

Indien u een aanvullende verzekering heeft, dan wordt standaard een aantal behandelingen manuele fysiotherapie vergoed. Behandelingen die vergoed worden door de verzekeraar gaan niet ten koste van het eigen risico. Dit is alleen het geval wanneer behandelingen uit het basispakket worden vergoed. 


Heeft u vragen over manuele therapie of wilt u graag een afspraak maken bij onze manueel therapeut? Dan kunt u terecht bij Paskal Hermanns.

Manuele therapieHeeft u vragen of wilt u meteen een afspraak plannen?

Neem dan gerust contact op!