Nekklachten met of zonder hoofdpijn, therapie, fysiotherapie Tieberink

Nekklachten met of zonder hoofdpijn

Iedereen weet wat hoofdpijn is omdat iedereen wel eens in meer of mindere mate het heeft gehad. Er moet wel onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende typen hoofdpijn. De meest voorkomende is de spanningshoofdpijn, daarnaast zijn er de ernstige typen als de klassieke migraine en clusterhoofdpijn die het best behandeld kunnen worden door een specialist/neuroloog.


Hoofdpijn kan op verschillende plekken van het hoofd ervaren worden. Zoals aan de voorhoofdszijde, boven de ogen, of achter de ogen, ook achterzijde en zijkant(slapen) links of rechts. De hoofdpijn kan vele oorzaken hebben, echter vanuit de nek is veel voorkomend. De nekpijnklachten kunnen het gevolg zijn van stress, hoge bloeddruk (hypertensie) of trauma/ongeval. Deze hoofdpijnklachten en nekklachten zijn goed behandelbaar en kunnen in deze praktijk door manueel therapie verholpen worden. Ook dry needling behoort tot de mogelijke specialisatie om u van deze nare klachten af te helpen.

Contact

Telefoon:
053 – 428 80 11
Whatsapp:
06 – 10 67 85 78

E-mail:

info@fysiotherapie-tieberink.nl

Nekklachten met of zonder hoofdpijn, therapie, fysiotherapie Tieberink

De spanningshoofdpijn kan door een te hoge spierspanning in de nek/hals regio veroorzaakt worden en ook deze zijn met fysiotherapie goed te behandelen. 


Stress-hoofdpijn heeft voor een deel te maken met invloeden van buitenaf. Dit zijn vaak invloeden die u zelf misschien niet eens kunt veranderen. Mensen maken echter voor een groot deel hun eigen stress. Het zijn uw eigen interpretaties en waarderingen van een gebeurtenis die bepalen hoe u zich voelt en gedraagt. 


Hoofdpijn-vanuit-de-nek wordt ook wel cervicogene hoofdpijn of spanningshoofdpijn genoemd. De bronnen die dit kunnen veroorzaken zijn divers: om enkele te noemen, de nekspieren, gewrichten, (gewrichtsbanden), pezen, zenuwen en ander weefsel hoog in de nek regio. De uitingsvormen of plaats van de hoofdpijn zijn divers, wat met de onderstaande plaatjes verduidelijkt wordt.

Nekklachten met of zonder hoofdpijn, therapie, fysiotherapie Tieberink

Hoofdpijn-vanuit-de-kaak. Deze vorm van hoofdpijn veroorzaakt door problemen in het kaakgewricht is minder bekend en minder vaak voorkomend. Deze klacht zal dan door een behandeling van een orofaciale specialist verlichting kunnen krijgen. 


Heeft u vragen over de fysiotherapeutische behandelmogelijkheden bij hoofdpijnklachten of wilt u graag een afspraak maken? Dan kunt u terecht bij Henk Resink.
Heeft u vragen of wilt u meteen een afspraak plannen?

Neem dan gerust contact op!