Testmiddag vitaliteit en valpreventie op 2 juli 2024
18 juni 2024 

Testmiddag vitaliteit en valpreventie op 2 juli 2024

In Boekelo, Usselo en Twekkelo woont een steeds grotere groep ouderen. Veel organisaties in Boekelo e.o. zetten zich gezamenlijk in om de vitaliteit te verbeteren (huisartsen, fysiotherapiepraktijken, Vitaal Boekelo, Usselo en Twekkelo, sportverenigingen, thuiszorgorganisaties, de dorpsraad en gemeentes). 

Met het ouder worden neemt de kans op vallen toe, met een groot risico op het oplopen van letsel zoals een breuk van de heup of pols. Door vitaal te blijven kunnen ouderen het risico om te vallen verminderen. 

 

Voor iedereen die niet weet hoe het met zijn/haar vitaliteit gesteld is en/of hier wat aan wil verbeteren, organiseren Fysiotherapie Tieberink en FYON Boekelo een middag waarop u dit kunt testen. 

De gemeente Enschede stelt in samenwerking met Sportaal een Smart Floor beschikbaar. Dit is een vloer met sensoren die kan meten -en daarmee voorspellen- hoe groot het valrisico is. Op deze middag krijgt u de mogelijkheid om over de Smart Floor te lopen. Daarnaast nemen wij nog een aantal andere testen af. Hiermee krijgt u een goede indruk van uw algehele kracht, balans en valrisico. 

 

Aan de hand van de uitkomsten van de testen krijgt u een advies over de mogelijkheden om uw risico op vallen te verminderen en uw vitaliteit te verbeteren. Naast bewegen dragen goede voeding, gezonde leefstijl en sociale contacten bij aan uw vitaliteit en kwaliteit van leven. Wanneer blijkt dat u een verhoogd risico hebt om te vallen, kunt u deelnemen aan een valpreventie cursus. 

 

De testmiddag vindt plaats op dinsdag 2 juli 2024 vanaf 14:00 uur in de Huiskamer van het Dorp in De Berke (Jan van Elburgstraat 111, 7548 DC in Boekelo) en is bedoeld voor inwoners van Boekelo e.o.

 

Speciaal voor de mensen die een verhoogd risico hebben om te vallen, wordt er een valpreventiecursus in Boekelo gestart. Fysiotherapie Tieberink en FYON Boekelo bieden samen met de gemeente Enschede en Sportaal voor de mensen die een verhoogd risico hebben om te vallen deze groepslessen aan. In deze lessen krijgt u informatie over hoe u vallen kunt voorkomen, u leert valtechnieken en u komt te weten wat te doen na een val. In de cursus wordt u ook gewezen op de mogelijkheden om te blijven bewegen. De cursus is gratis voor inwoners van Enschede. De eerste groep start 9 juli 2024: gedurende 10 weken iedere dinsdag om 14:00 uur in de Huiskamer van het Dorp in De Berke in Boekelo.

 

Wilt u zich aanmelden voor de testmiddag, meedoen bij de cursus of meer informatie? Neem dan contact op via onze contactgegevens.

Over de schrijver
Reactie plaatsen